Visste du att lagerhäcken kanske är den mest köpta typen av häck de senaste åren? Visst finns det många underbara alternativ, men lagraren går extremt bra för tillfället. Precis som alla andra växter har denna för- och nackdelar så klart. Undrar du om lagerhäcken är något för dig? Upptäck sedan fördelarna och nackdelarna med lagerblad.

 Mycket privatliv

 För det första är lagraren en häck som stängs snabbt och därför inte längre är transparent. Så du har all den integritet du vill ha. Trött på de där kikar grannarna eller de nyfikna ögonen från trottoaren? Då är detta häcken för dig.

Unikt utseende

Lagerhägg har ett riktigt unikt utseende från andra växter. Det är en växt som har otroligt intensiva gröna blad med en lätt glans. Det är en chic typ av löv som ser bra ut i en modern trädgård. Det finns såklart olika typer av lagerväxter att välja på och alla har lite olika egenskaper. Så tänk på det när du väljer en växt: de är inte identiska. 

Inte helt härdig

En lager – eller åtminstone vissa versioner av den – kan överleva fint i Sverige. De är dock inte helt härdiga. Vissa av dem är mer tåliga än andra, men det är bra att ha det i åtanke. På vintern har plantan lite svårare tid och löv faller ut.

You may also like...